Over mij

Mijn naam is Daniëlle van Norden. Samen met mijn man en 2 kinderen wonen we in Delfgauw een dorp naast Delft. In het dagelijks leven ben ik Tolk Nederlands Gebarentaal. Dus dagelijks bezig met gebarentaal. Toen mijn kinderen jong waren ben ik niet bewust bezig geweest met communiceren met gebarentaal. Als ik mijn kinderen nu soms zie gebaren naar mij, dan denk ik dat ze toch wel wat hebben opgepikt. Tolken voor dove en slechthorende mensen vind ik heerlijk om te doen, maar ik miste iets.

Ik heb een een training  tot docenteninstructie Nederlands met Gebaren Algemeen belangstellenden 1 en 2 (NmG AB1 en NmG AB2) van het Nederlands Gebarencentrum gevolgd. Hiermee kan ik de cursussen NmG AB1, NmG AB2 en Nederlands met gebaren met peuters geven. Dit zijn 12 of 14 bijeenkomsten en er komen veel gebaren aan bod.

Ik hoop met mijn cursussen mensen enthousiast te maken om gebaren te gebruiken bij baby’s, peuters, kinderen met spraak-taalproblemen, kinderen met downsyndroom, slechthorende kinderen en volwassenen en nog veel meer anderen.